MÜZİSYENLER SORUNLARININ ÇÖZÜMLENMESİ KONUSUNDA KARARLI

MÜZİSYENLER SORUNLARININ ÇÖZÜMLENMESİ KONUSUNDA KARARLI
30 Mart 2024 - 22:18
İstanbul Müzik Sahne Sanatları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Zeytin burnu’nda düzenlediği müzisyenlerin sorunları ve çözümleri konulu toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Çözümleri hakkında öneriler alındı.
Mehmet Şen ve Ayhan Ak Mehmet Şen, Ayhan Ak, Halide Göksoy
Gündüz Ercandoğdu, Mustafa Şengüçlü’nün öncülüğünü yaptığı toplantıya İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri esnaf ve sanatkarlar odası (İSPESO) Başkanı Terlan Kaya, Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği (GASSOPDER) Başkanı Yaşar Kaba da katılımcılar arasındaydı.
Aykan Ak’ın çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra derneğin 275 üyesi olduğunu katılımın iyi olduğunu ancak yetmeyeceğini sektörde bulunan arkadaşlarının kendi sorunlarının konuşulacağı toplantılara daha aktif katılımlarının gerektiğini söyledi.

İstanbul Sahne Perde Film Eğlence Yerleri esnaf ve sanatkarlar odası (İSPESO) Başkanı Terlan Kaya meslek odasının yürüttüğü çalışmaların geldiği aşamalar hakkında bilgiler verdi. Sahne sanatçılarının sorunlarının duyarlı olmasının kendisini mutlu ettiğini safların daha da sıklaştırılmasının sorunların çözümünde ellerini rahatlatacağını söyledi.

Sanatçıların sorun ve çözümlerinde ispeso ile işbirliği kapsamında sahne sanatçılarının sorun ve çözümlerinde koordinatörlük görevini sürdüren Yaşar Kaba son beş ylda büyk yol kat edidliğini önümüzdeki süreçte tüm sanat alanlarını kapsayan özel bir yasa için geniş kapsamlı bir sempozyumun hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Söz alan diğer müzisyenler çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini sektörde çalışan herkesin yapılan çalışmalara destek vermesinin geleceklerini ve gelecek nesilleri ilgilendirdiğini  söylediler.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum