Gazeteci Sarıkaya, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldu

Gazeteci Erkan Sarıkaya, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Ataşehir Belediye meclis üyesi aday adayı oldu. Siyasal Yaşam Gazetesi ve aynı zamanda Serhat Yaşam Dergisi imtiyaz sahibi olan Erkan Sarıkaya, 27 Kasım Pazartesi günü CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın’ı ziyaret ederek Ataşehir Belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Gazeteci Sarıkaya, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı oldu
22 Aralık 2023 - 20:58 - Güncelleme: 22 Aralık 2023 - 21:09

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği ve Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği üyesi gazeteci Erkan Sarıkaya yaptığı açıklamada “Ataşehir 420 bin nüfusu 17 Mahallesi ile bölgede kültür ve yaşam merkezi oldu. Ataşehir’de yaşayan vatandaşları Belediye meclisinde en iyi şekilde temsil etmek için yola çıktım.18 yıldır Ataşehir bölgesinde Gazetecilik yapıyorum. 2009 yılında Ataşehir İlçe olma sürecinden itibaren bölgedeki sorun ve vatandaşların taleplerini haber olarak paylaştım. Bundan sonra vatandaşın sorun taleplerini ilgili kurumlara iletmek ve takip etmek için CHP’den Ataşehir Belediye meclis üyesi aday adayı oldum” dedi.

Gazeteci Erkan Sarıkaya Kimdir?

Gazeteci Erkan Sarıkaya, 1974 yılında Ardahan Göle İlçesine bağlı Köprülü Beldesi’nde doğdu. Dört kardeşin en büyüğü olan Erkan Sarıkaya, ilkokul ve ortaokul öğrenimini Köprülü Beldesi’nde Lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Erkan Sarıkaya, Anadolu Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümünden mezun olduktan sonra, çeşitli sektörlerde iş hayatına devam etti.

Erkan Sarıkaya 2005 yılında Ardahan Aktüel haber portalını açtı. 2010 yılında Ardahan Yaşam ve Ataşehir Gündem haber portalarını açtı. 2009 ile 2013 yılları arasında ulusal yayın yapan Radikal gazetesinde muhabirlik yaptı. 2012 yılında www.siyasalyasam.com.tr haber sitesini açtı. 2013’te Siyasal Yaşam Gazetesi yazılı basın olarak yayın hayatına başlattı. 2018 yılında Serhat Yaşam Dergisi 2 Ayık olarak çıkarmaya başladı. Dergi dijital olarak www.serhatyasamdergisi.com.tr haber portalı üzerinden yayınlarına devam ediyor. Ayrıca Gazeteci Erkan Sarıkaya bir çok TV Kanalına konuk olarak katılıp yerel ve ulusal gündemler ile ilgili görüşlerini aktarıyor.

Gazeteci Erkan Sarıkaya, bir çok meslek örgütünde yer almaktadır. Yüzüncüyıl Gazeteciler Dernegi, İnternet Yayıncılar Derneği, İstanbul Gazeteciler Derneği, Dünya Basın Federasyonu, Küresel Gazeteciler Konseyi, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, Ardahan Gazeteciler Konseyi, Yüzüncü Yıl Gazeteciler Derneği ve Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği’ne üyedir. Gazeteci Erkan Sarıkaya, evli ve 3 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Haber: turkhabergazetesi.com

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum