PROF.DR. CEVAT YAKUT YAŞAMINI YİTİRDİ

Türkiye’de ilk kalp nakli ameliyatını başarıyla gerçekleştiren ve öncülüğünü yapan Koşuyolu Kalp Hastanesi’nin kurucusu ve 22 senelik efsane Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut hayatını kaybetti.

PROF.DR. CEVAT YAKUT YAŞAMINI YİTİRDİ
08 Mayıs 2024 - 18:42

Türkiye’de kalp nakli ameliyatlarının öncülerinden, Koşuyolu Kalp Hastanesi'nin kurucusu, büyük duayen, hayatta bize sadece mesleği değil deontoloji öğreten, vatan sevgisini aşılayan, tedavi ettiği yüzbinlerce hastanın, yetiştirdiği yüzlerce akademisyenin, doçent ve profesörlerin kıymetli hocası Prof. Dr. Cevat Yakut'un vefatı ülkemiz için büyük bir kayıptır. Bütün sağlık camiasına, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Prof. Dr. Cevat Yakut kalp ve damar cerrahisinde uluslararası yetkinliğe sahip, ülkemizin en saygın cerrahlarından ve kalp nakli ameliyatlarının öncülerinden biridir.

Kurucusu olduğu Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi’nde 22 yıl boyunca başhekimlik görevini üstlendi. Kalp ve damar cerrahisinde pek çok başarıya öncülük eden Prof.Dr.Cevat Yakut, Van Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kalp cerrahisi birimini başlatma görevini, Azerbaycan Bakü Merkezi Klinik Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Genel Koordinatörlüğünü ve Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği’nin de 2 dönem başkanlığını yaptı..

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum