SADECE ALMANYA DEĞİL DÜNYA ONLARI KONUŞUYOR
TÜRKİYE’NİN MARİE-PIERRE CURIE çifti, dünyanın hummalı bir şekilde peşine düştüğü aşıyı bulan bilim insanları.
Yakıp yıkılan, insanların canlarını zor kurtardıkları, kaçabilenlerin ellerinde ve vücutlarında yanık izleri için hala tedavi gördükleri… Yoğun dumandan hala hastanelerde tedavi gören yaşlılar kadar ağaç ve kaplumbağalarında öldüğü İskenderun/Hatay.
Dün ise 300 hektarlık ormanın yok edildiği aynı bölgede yani Belen’de “Hatay’da ne varsa yansın” diye duvara yazı yazılırken. Aynı gün, en güzel ve kalıcı haber onlardan geldi. Nisan 2020 den itibaren peşine düştükleri derin araştırmaların sonuçları yanıt verdi.
Onlar İskenderun(Hatay)’dan göç etmiş yani bildiğimiz gurbetçi bir aile olarak çok büyük bir başarıya imza attılar. Prof.Dr. Uğur Şahin ve eşi, Özlem Türeci 16 Ekim 2020 tarihinde seri üretime geçti. İki hafta sonra aşı eczanelerde.
Biontech şirketinin sahibi Prof.Dr. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'yi dünya konuşuyor. Tüm ülkeler aşı kuyruğunda!
Savaş sonrası Almanya ekonomisini kalkındırmak için yola çıkan gurbetçilerimizden birinin oğlu dünyayı kurtarıyor.
Malum o yıllarda otomotiv sektöründe adeta bir robot gibi çalıştırılan gurbetçilerimizden sadece birisi. Ford fabrikasında çalışan babanın emeği, onu doktor yaptı.
19 Eylül 1965 yılında İskenderun’da doğan Prof.Şahin, henüz 4 yaşında iken annesi ile birlikte Köln’de çalışmakta olan babasının yanına göç ettiler.
“ÖLÜMSÜZLÜK ÖLDÜRÜCÜDÜR” sözünü bir program izlerken duyduğunda kanser üzerine yönelmesini sağladı. Kemoterapi çalışmalarını görerek Tıp Fakültesine yöneldi. Profesörünün yönlendirmesi ile gittiği fakültede 18 yıllık eşi ile tanıştı. Bu arada bir kız çocukları oldu.
İlk şirketleri GANİMET, kansere karşı araştırmaları ile adını duyurdu. İlk olarak kanserli hücre ile sağlam hücreyi ayırıp, kanserli hücreyi yok eden bir aşı geliştirdi. Pandemi sürecinde, COVID-19 tedavisinde, Klinik deneyler için Almanya’da ilk izin alan şirketin sahibi oluyor.
Prof.Dr.Uğur Şahin. Dünyada 120 farklı ülkede ve 37 bin denek üzerinde aşıyı test ettiler.
Covid-19 için geliştirdiği aşı için yaptığı yorumda: “Aşının mükemmel bir profili var”dedi.
2020 yılı sonuna kadar 100 milyon, 2021'de ise 1 milyar 300 milyon aşı üretilecek.
Bu gelişmelerin ardından Biontech'in hisse değeri 20 milyar Euro'yu geçti!
Almanya’da tıpkı Pierre Curie gibi bisikleti ile dolaşan Prof.Dr. Uğur Şahin çalışması ile Pandemi’de son noktayı koydu.
Prof.Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci Almanya'nın en zengin 100 ailesinden biri oldu!
EMEL SEÇEN,19 Ekim 2020
FACEBOOK YORUMLAR